Нападението над Украйна е просто продължението на същата газова война,

...
 Нападението над Украйна е просто продължението на същата газова война,
Коментари Харесай

Експертът Симеон Белорешки: Стигне ли се до трибунал за войната в Русия, ще станат ясни хубостниците на га...

 Нападението над Украйна е просто продължението на същата газова война, само че с военни средства. Това споделя специалистът Симеон Белорешки пред Веселин Дремджиев в ТВ+.

Малко хора си спомнят, че малко преди събитията в Украйна през 2014, Шеврон подписа 10B договорка за шистов газ в Украйна. Доколко е директна връзката ще се разбере чак след време, само че по какъв начин смятате – Украйна, със рандеман на шистов газ до границата на Европа, и с контракт за присъединение към Европейски Съюз? Как мислите? Дали Русия би го приела елементарно? Не, несъмнено, и по тази причина атакува, само че ще си заплати несъмнено.

Проблемите на България, която е надалеч по-малък състезател на газовия пазар и не е толкоз забавна на Газпром, евентуално са свързани по-скоро с нашенските олигархични ползи, които ръководят страната, в сравнение с самият Газпром. Няма по какъв начин да знам детайлности, само че обективната оценка на обстановката демонстрира това. Разбира се, зад тях стоят всички съветски служби, тъй като то не е единствено газа, а Лукойл, връзките, енергийния бранш. На процедура всичко. А и минимум оттегляне не се позволява, изяснява той.

Обаче. Нещо се случва. За мен беше необичайно за какво постоянното държавното управление не подписа договорката за седемте танкера, а го остави на служебното? Защото освен споделиха, само че и демонстрираха на процедура по какъв начин могат да обезпечат два по-евтини танкера и слотове през юни, само че и осигуриха още 7 такива на, а и евентуално и, на по-добри цени.

За мен отговорът е, че те отиграха ослепително тази сцена. Ако бяха подписали, щяха да дадат мотив за всеобща офанзива от проруските проксита по какъв начин България се управлявала от Америка, по какъв начин Съединени американски щати ни заробва със безценен газ и….все в този ред. Оставиха горещия картоф на некъдърното служебно държавно управление и всички видяха освен, че то до последно се надяваше на #Газпром и по този начин на всички стана ясно чии ползи са с приоритет за тях. Не единствено това, само че и президентът се впрегна и се разноски до емирствата, да се среща с Лукойл и да бъде под зоркото око на съветския дипломат, застанал зад него на 6 септември, декларира Белорешки.

Хашек споделя “Войната вървеше добре и за двете страни, до момента в който не се намеси Генералният щаб ”. В момента в който премахнем от уравнението непознатата мощ, всички енергийни проблеми, а и освен, ще стартират да се вземат решение по едно и също време. За тази цел, би трябвало да отстраним “Генералния щаб ” – в преносния, и по скоро в директния смисъл. Откъде ще пристигна пробива. Докато всички работи около Газпром са все секретни, все изчезват документи, американците имат обаче офертите на Шиниър и те бяха доста атрактивни, само че приехме единствено един. Бъдете сигурен, че има цяло досие с това кой какви вреди е нанесъл от тази интервенция. Как ще бъде употребена, до какво ще докара и дали и кой ще дава отговор може единствено да гадаем.

 

Но, бъдете сигурни. Стигне ли се до арбитражен съд за войната на Русия, ще се преследват и помощниците. Това би трябвало да е ясно на нашите хубостници. Те съгласно мен го знаят, само че нямат различен късмет – или вършат каквото им би трябвало или нещо като на Скрипал, Гебрев… с нашите пробити служби, няма кой да ги избави. За тях битката е на живот и гибел – в преносния, а за някои и в дословния смисъл, показва специалистът.

 

Симеон Белорешки e инженер по автоматизация, част от неофициалната група " Анонимните климатици ". Инж. Белорешки има над 30 години професионален опит в тежката химия, въглищната енергетика и добива на нефт и газ, в това число работейки за Топлоелектрическа централа " Бобов дол " и " Марица Изток 2 " и като съветник в Европа, Близкия Изток и Африка. През последните години той е основан в Малайзия, където се занимава със същия бранш, само че работейки за целия азиатски регион.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР